Горещи оферти


Солун-Манастирите на МЕТЕОРА-Кавала-Александруполи

Пристигане в Солун – закуска на блок маса.Автобусна обиколка на Солун – Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа над персите, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър”, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време за обяд и разходка в централната част на града. Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.Пристигане в Каламбака. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.

Закуска. Освобождаване на хотела.Отпътуване и разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време и по желание самостоятелно посещение на манастира „Свети Варлаам“. Спиране за фото-пауза на място с красива гледка към манастира „Света Троица”. Посещение на фабрика за икони с прилежащ магазин за сувенири.Обяд.Отпътуване за Солун. По пътя – почивка в долината на р.Темби, възможност за посещение на извор с лековита вода и разглеждане на скалната църква „Света Параскева”.Пристигане в Солун. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и по обед пристигане в Александруполи – свободно време за обяд и разходка по крайбрежния булевард с известния Александруполски фар и многобройни таверни. Отпътуване за България.

Допълнителна информация

Вечерно отпътуване от Поморие.

Екскурзията е тридневна. Дни на провеждане на екскурзията - вторник.

Цена

Екскурзията включва: транспорт с климатизиран автобус, 1 нощувка в хотел 3* в Каламбака (Метеора), 1 нощувка в хотел 3* в Солун, 3 закуски, 1 обяд, 2 вечери, автобусна обиколка на Солун, посещение на манастира „Великият Метеор“, посещение на скалната църква „Света Параскева“ и долината на „Темби“ и екскурзовод

Свържете се с нас чрез контактната форма: