Горещи оферти

 


Тайните на Румъния (Синая - Брашов - Бран - Брашов)

Пристигане в Синая – закуска на блок маса в хотел. Посещение на Синайския манастир. Посещение на замъка „Пелеш“ – изящна лятна резиденция на първата румънска кралска двойка крал Карол Първи и кралица Елисавета – доплащане за входна такса за стандартен тур 45 минути – 20 леи. Свободно време. Отпътуване за замъка „Бран“. Обяд . Посещение на замъка. Свободно време за покупка на сувенири. Отпътуване за Брашов – панорамна автобусна обиколка на живописното средновековно градче в Трансилвания. Свободно време за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г. и реконструирана 1477 г., Старото кметство, портите „Шкей“ и „Екатерина“ и малката уличка „Сфори“. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му – двупосочен билет 18 леи. Връщане в Синая. Настаняване в хотел „Палас“ /“Караиман“. Вечеря в ресторанта на хотела. Свободно време. Нощувка.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като “Малкия Париж” заради артистичния си живот и красивата архитектура. Почивка и възможност за посещение на Музея на румънското село. Панорамна обиколка на столицата (около 2 часа.): Площадът на победата; Площадът на революцията; Кралският дворец; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, съхраняващ мощите на Свети Димитър Басарбовски. Площадът на Съединението. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ.

Допълнителна информация

Вечерно отпътуване от Поморие.

Екскурзията е двудневна. Дни на провеждане на екскурзията - вторник.

Цена

Цената включва: транспорт по маршрута, 1 нощувка в Синая, 2 закуски, 1 обяд, 1 вечеря, екскурзия до Синайския манастир и замъка „Пелеш“, екскурзия до замъка „Бран“ и средновековния град Брашов, панорамна обиколка на Букурещ и водач на групата

Свържете се с нас чрез контактната форма: